MELYIK EPERFAJTA A LEGJOBB?

Ne keressük az egyetlen és legjobb fajtát, mert nem fogjuk megtalálni. Ha már elhatároztuk, hogy eljátsszuk atermesztést, akkor válasszunk legalább néhány fajtát. Ha a házi szamócát üvegekbe (lekvárokba, gyümölcslevekbe,befőttekbe) zárjuk, a Senga Sengana fajtánál jobbat nem találunk (a legédesebb, az egész keresztmetszeten alegsötétebb, könnyen szedhető, illata és aromája még a fagyasztóból való kivétel után is csodálatos). Ha nem abefőttek érdeklik, hanem csak a gyümölcs íze és szépsége, akkor sem hiányozhat a kertjéből a tipikus desszertfajtákegyike, mint a Polka, a Korona vagy az Elsanta. Vagy esetleg ősszel is szeretne epret? Ebben az esetben az Ostaravagy a Selva. Ha több fajtát ültetünk egymás mellé, meghosszabbítjuk a szüreti időszakot, minimalizáljuk a például afagy vagy a gombafertőzés miatti kiesés kockázatát (egyes fajták ellenállóbbak,mások kevésbé), ésmegtapasztalhatjuk azt a rendkívüli változatosságot, azokat az árnyalatokat és ízjegyeket is, amelyekkel a különbözőeperfajták különböznek egymástól

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×