Leírás
Leírás: A fekete ribizlire jellemző a magas termékenység, a kompakt bokor, amely miatt kevés helyet foglal, és a nagy fagyállóság. A fekete ribizli friss állapotban magas aszkorbinsav (C-vitamin) és flavonoidok, köztük a rák megelőzéséhez szükséges antociánok tartalma.
Termés: A gyümölcsök húsa édes ízű, zöldes színű, enyhén rózsaszínes árnyalattal. Jól tárolhatók, és alkalmasak tartósításra és közvetlen fogyasztásra.
Ültetés és gondozás:
– A bokor bármilyen körülményekhez alkalmazkodik, de nem szereti a nehéz és vizes talajt.
– napos, szélvédett fekvés.
– szereti a szerves trágyázást
Metszés: a fekete ribizlit novembertől márciusig kell metszeni, eltávolítva az 5 évesnél idősebb hajtásokat, mert ezeken eltűnik a terméskötődés.
Állapot: egy darab cserepes palánta, ültetésre kész.
A csemete kora: 1
Terméskötődés: július vége
Értékelések
Még nincsenek értékelések.