SZAMÓCATERMÉS

Ez kétségtelenül a legkellemesebb időszak az egész “gyártási folyamatban”, és mintha ez lenne erőfeszítéseinkmegkoronázása ;-). Különösen boldogok az első szamócák – a legnagyobbak és legédesebbek (legalábbis úgytűnik).Az epret viszonylag rendszeresen kell szüretelni, hogy ne maradjanak túlérett gyümölcsök a bokrokon,amelyek könnyen “elkaphatják” a szürkepenészt, és így fertőzési forrássá válhatnak a megmaradt,egészségesgyümölcsök számára. A fenti szövegben mindig 100m2-es területre vonatkoztattam (trágyázás, permetezés, ültetésstb.). Ha Ön egy ilyen területű szamóca “ültetvény” tulajdonosa, és sikerül a fentiek mindegyikét (vagy legalábbisnagy részét) a gyakorlatban megvalósítania, akkor szerintem legalább 300 kg finom szamócát kellene betakarítania,amit őszintén kívánok Önnek (hektáronként ez 30 tonna lenne).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

×