A C-vitamin (aszkorbinsav) kiváló antioxidáns, amely megakadályozza az öregedési folyamatokat, részt vesz avörösvértestek képződésében, a vas felszívódásában, kiváló hatással van a szív- és érrendszerre és megelőzi arákot.Legismertebb hatása természetesen az immunitás fokozása. Rendszeres használata esetén növeli azimmunrendszer hatékonyságát. és ó ami a legfontosabb, a C-vitamin már a fertőzés kialakulása előtt hat, ezértérdemes megelőzésként rendszeresen szedni. az RDA (ajánlott étrendi adag) férfiaknak 90 mg, nőknek 75 mg. Aleggazdagabb természetes C-vitaminforrás az acerola gyümölcse, amely 100 grammban 1677 mg C-vitaminttartalmaz. Ez azonban nem a mi éghajlati övezetünkből származó gyümölcs. Sok éven át ismételgették azt amítoszt, hogy a citrom óriási adag C-vitamint tartalmaz. De vajon tényleg igaz-e? Eper – 66 mg C-vitamin 100 grammtermékben, citrom – 50 mg C-vitamin 100 gramm termékben, narancs – 49 mg C-vitamin 100 gramm termékben.